Hvorfor bruge en fodterapeut?

En statsautoriseret fodterapeut har gennemgået en statskontrolleret uddannelse og har autorisation til at udføre behandling af fødder og foretage kvalificeret rådgivning om fodpleje og -behandling.

En fodterapeutisk behandling er med andre ord andet end at få nusset tæer.

Der er mange grunde til at besøge en fodterapeut. Nogle døjer med problemer, som de har brug for hjælp til at få kigget på.

Ømhed og smerter omkring neglene kan afhjælpes ved vedjledning omkring korrekt negleklip, for stramme strømper, fejlstillinger i foden der gør at der kommer nedgroede negle. Måske kontinuerlig fodbehandling hver 6. uge og evt. fodindlæg for at få fat på årsagen til generne omkring neglene.

Ondt i forfoden og føleforstyrelser kan være symptomer på hammertæer og nedsunken forfod. Her kan et specielt tilpasset fodindlæg være noget for dig.

Går du meget i klipklapper og sko uden hælrem og kappe kan du udvikle hammertæer og nedgroede negle. Vi kan afhjælpe med kontinuerlig negleklip, vejledning i fodøvelser og korrekt fodtøj og evt. specielt tilpassede indlæg hvis der samtidig er fejlstillinger så kan et indlæg korrigere foden, så dine muskler bliver holdt og hjulpet til ikke at blive overbelastet.

Har du ondt på indersiden af knæene, så kan et specielt fodindlæg afhjælpe dine gener, da det ofte hænger sammen med at du har en platfod, hvor vi vejleder i fodøvelser og indlæg så du får trænet dine muskler til at arbejde korrekt og generne forsvinder i knæene.

Har du ondt i lænd og hofte, kan dette skyldes platfod, så kan et specielt tilpasset fodindlæg afhjælpe dine gener ved at korrigere foden samtidig med at du laver fodøvelser og styrker dine lårmuskler, så kan generne forsvinde i lænd og hofte.

Har du en stikkende irritation ved den hårde hud på forfoden eller andre steder på foden, når du går? Dette kan skyldes en ligtorn, som kan dannes ved stort tryk og friktion. Ved at få det fjernet kontinuerligt, afhjælper vi symptomerne, men årsagen til dannelse af ligtorn og hård hud kan være en helt anden, Årsagen kan skyldes forkerte sko, stramme strømper, strømper med tykke syninger og fejstillinger i foden som nedsunken forfod, platfod, mobile og stive tæer som ikke vil strække sig. Vi tager gerne en snak om hvordan vi afhjælper bedst muligt med fodøvelser og specielt tilpassede fodindlæg og sko som passer til dine fødder.

Går du i Converse sko med flad bund og gummikant og der ikke er højt nok til at storetåen kan være der, går storetåen op i overlæderet af skoen og laver hul. Det kan give dig nedgroede negle, som gør ondt. Vi kan hjælpe med vejledning om korrekt valg af sko og korrekt klipning af dine negle.