Anklerne

Ankelen er fra naturens hånd et meget stabilt led, der kan tåle kolossale belastninger uden problemer. Nogle mennesker har dog så løse ledbånd, at denne stabilitet er svækket.

Dette medføre, at disse ”hypermobile” mennesker ofte vrikker over i ankelleddet. Disse hyppige vrid i leddet medfører yderligere løshed i ankelleddet og man er således fanget i en ond cirkel

Problemet med løse ankelled kan også opstå af andre årsager. Blandet hvis man kommer ud for en alvorlig ledskade i forbindelse med sport eller arbejde, eller hvis man vrikker over som følge af højhælede sko, træsko eller andet.

For at modvirke det løse led, bør man afskaffe fodtøj, der kan stabilisere foden og modvirke, at man vrikker over i ankelleddet. Et stabiliserende indlæg vil også være nyttigt.

Nedsat bevægelighed i ankelleddet

Modsat løse ledbåd kan der i ganske særlige tilfælde opstå nedsat bevægelighed i ankelleddet. Her sker det modsatte. Nemlig at ledbåndende bliver for stramme og leddet låses fast indenfor et ganske lille bevægelses område. Hvis man i den situation kommer til at overbelaste leddet, kan det føre til store smerter. Her vil jeg også anbefale indlæg.